woensdag 29 augustus 2012

JE HOEFT NIET RIJK TE ZIJN OM KUNSTVERZAMELAAR TE WORDEN
Ik vond dit zo’n verwarmende boodschap van Herb en Doroth Vogel, zeker in deze tijd van steeds groter wordende culturele schaarste, dat ik deze onder de aandacht wil brengen van iedereen die in kunst geïnteresseerd is. In een film, die over hen gemaakt is (Herb &Dorothy), vertelde ze dat je niet rijk hoeft te zijn om kunst te verzamelen en dat het voor iedereen mogelijk is om je leven te verrijken met kunst.
Herbert Vogel begon met kunst verzamelen toen hij 45 was en is afgelopen juni op 89 jarige leeftijd overleden. Samen met zijn vrouw bouwde hij een van ’s werelds meest belangrijke kunstverzamelingen  op van de Minimalisten. Met hun bescheiden inkomen van postbeambte en bibliothecaresse, verzamelden ze ongeveer 5000 kunstwerken.

Hun hele kunstverzameling hing in, of was opgeslagen in hun een-slaapkamer appartement in New York. Om met mijn ‘kunstenaar om de hoek’ te spreken van het vorige blog, vind ik deze bevlogen mensen de ‘kunstverzamelaar om de hoek’. Kunst is dichterbij dan je denkt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten